حال که میدانیم در بین چسب کاشی ها، چسب کاشی پودری به صرفه تر و مرغوب تر است؛ این سوال پیش می آید که چگونه از چسب کاشی پودری استفاده کنیم. در ادامه به نحوه اعمال چسب کاشی پودری میپردازیم.
مراحل ساخت ملات چسب کاشی پودرری چیست؟
روش تهیه چسب پودری روی بسته بندی آن کاملا ذکر شده است که در شرکت های متفاوت بر اساس نوع متریال استفاده شده، متفاوت است. اما به طورکلی برای تهیه ملات چسب کاشی پودری، نیاز است هر 20 الی 25 کیلوگرم پودر را با 6 الی 8 لیتر آب مخلوط کرده و با همزن خوب مخلوط کنید. باید به گونه ای خوب همزده شود تا گلوله ی پودری در ملات باقی نماند. بعد از همزدن ده دقیقه باید استراحت کند و در اخر باز هم به خوبی همزده شود. چسب برای اینکه عمل آید به 20 دقیقه زمان نیاز دارد. ملات آماده شده باید حداکثر تا یک الی دو ساعت مصرف شود.
توصیه میشود که تهیه و استفاده از چسب کاشی پودری در بازه دمایی 5 الی 40 درجه سانتی گراد بالای صفر صورت گیرد تا بهترین کیفیت و کارایی را داشته باشد. لازم به ذکر است که چسب کاشی در بازه دمایی بین منفی۲۰ الی ۷۰ درجه سانتی گراد بالای صفر نیز پایداری دمایی دارد.
در حالت استاندارد میزان چسب مصرفی برای هر متر مربع نیاز به 3 الی 4 گیلوگرم چسب کاشی دارد.
چه شرایطی برای استفاده از چسب کاشی پودری لازم است؟
- از صاف و هموار بودن بستر کار کاملا مطمئن باشید. همچنین میزان عمقی که باید چس بو کاشی اعمال شود را بررسی کنید.
- سطحی که قرار است روی آن چسب کاشی و کاشی اعمال کنید حتما از خشک بودن و عاری از هرگونه چربی و گرد و غبار و کثیفی آن اطمینان حاصل فرمایید.
- اگر روی سطح کاغذ دیورای، آسفالت، قیرگونی یا هر گونه ناهمواری وجود داشت آنرا پاک کنید. این زیر سازی سطح عموما با پرایمر صورت میگیرد.
- اگر از مدت زمان استفاده ملات چسب گذشته بود و چسب کاشی خشک شده بود؛ هرگز آن را با آب مخلوط نکنید.
- دمای مناسب استفاده از چسب کاشی 40 درجه سانتی گراد میباشد.
چگونگی نحوه اعمال چسب کاشی پودری
چهار تکنیک برای اعمال چسب کاشی پودری شناخته شده است. اعم از تکنیک لایه نازک، تکنیک لایه متوسط، تکنیک لایه ضخیم و تکنیک بستر جامد.
لایه نازک
این تکنیک در واقع چسب کاشی را با ضخامت ۲ تا ۵ میلی متر اعمال میکند. برای این کار ابتدا ملات چسب کاشی را روی محل ریخته و با ماله دندانه دار یک لایه به ضخامت ۲ تا ۵ میلی متر ایجاد کنید. لازم به ذکر است توجه داشته باشید که خطوط دندانه ها باید با هم موازی باشند. بعد از آن کاشی را روی ملات قرار دهید. جهت قرار گیری کاشی ها باید به گونه ای باشد که خطوط موازی ملات در عرض کاشی ها قرار گیرند. پس از قرار دادن کاشی روی ملات هوای محبوس شده درون ملات را با چرخش ملایم کاشی ور ملات آزاد کنید. از این تکنیک برای کاشی کاری دیوار هایی که رطوبت کمی دارند استفاده می شود.
لایه متوسط
این تکنیک ملاتی به ضخامت بین ۵ تا ۱۵ میلی متر نیاز دارد که به همان شیوه لایه نازک اجرا میشود، تنها از ماله دندانه دار متفاوت و مقدار ملات بیشتر استفاده میشود. این تکنیک برای چسباندن سنگ های طبیعی که شکل و ضخامت یکسانی ندارند و کاشی کاری روی بسترهای ناهموار استفاده میشود.
لایه ضخیم
لایه ضخیم قدیمی ترین تکنیک است که بر روی سنگ و کاشی در سطوح مختلف استفاده میشود. این تکنیک با دو روش لایه نازک و متوسط کمی تفاوت دارد. پشت کاشی را به ملات با ضخامت بین 15 تا 30 میلی متر میپوشانیم. و محل قرار گیری آن را کمی نم کرده و بعد از آن کاشی را در محل خود قرار میدهیم. و با ضربات چکش آنرا سفت و هواگیری میکنیم. این روش بیشتر برای سنگ های بزرگ غیر مشابه طبیعی و کاشی های بزرگ و پرسلان استفاده میشود.
بستر جامد
تکنیک بستر جامد برای کاشی کاری محل هایی مثل محیط های صنعتی، استخر، بالکن و … با چسب کاشی برای رسیدن به مقاومت بالاتر، اهمیت زیادی دارد.
باید توجه داشته باشیم هنگام اعمال چسب کاشی پودری تمام مراحل و شرایط گفته شده را گام به گام انجام دهیم. اختلال در هر یک از موارد بالا اعم از زمان، میزان ترکیبات، بستر اعمال چسب و … باعث پایین آمدن کیفیت کار و کاهش عمر چسب میشود.